TRAUMA HEALING YOGA

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

TRAUMA HEALING YOGA

oktober 21, 2022 @ 10:00 am 11:30 am

Iedere week op woensdag van 11.00u – 12.15u en op vrijdag van 10.00u – 11.15u bied ik een trauma healing yoga groepsles aan, die zowel live als online gevolgd kan worden. In deze les leer je hoe je spanning kan loslaten en ontladen. Herstel van energie staat centraal waarbij je tools aangereikt krijgt hoe je met spanning en stress kunt omgaan. Ook komt aan bod hoe je sensaties in het lichaam kan herkennen en herstellen en hoe je hierop kunt reageren. In een subtiele flow van zachte, ontspannende en toegankelijke houdingen word je op een vriendelijke manier uitgenodigd om naar binnen te keren en veilig fysieke sensaties en emoties te ontmoeten binnen jouw grenzen. Het is bewezen dat deze vorm van yoga bijdraagt tot herstel van trauma en zelfregulering van het gehele systeem.

In een veilige omgeving leer je stapje voor stapje het lichaamsbewustzijn te vergroten, met als doel het lichaam in toenemende mate als veilig, voorspelbaar en als middel tot zelf-regulatie te ervaren. De belangrijkste instrumenten zijn interoceptie en het zelf actief maken van keuzes. Met interoceptie wordt bedoeld het opmerken van sensaties in het lichaam bijvoorbeeld of je de sensaties zou willen versterken of juist verkleinen. Er wordt niets opgelegd, maar er worden opties aangereikt, waaruit jezelf een keuze maakt. Deze manier van werken leidt tot empowerment en het ontwikkelen van het besef dat je zelf invloed kan uitoefenen op wat je doet en hoe je je daarbij voelt. Er komen geen ingewikkelde yogahoudingen aan bod, maar oefeningen die relatief klein, simpel en kortdurend zijn en die uitnodigen tot ervaren in het hier en nu.

Je bent van harte welkom om mee te doen!

€10 Je bent van harte welkom om mee te doen! 10 euro per les of 100 euro voor een 10-rittenkaart die onbeperkt geldig is. De eerste proefles is gratis.

Anouk Prop

Weert 78
Meerssen, 6231 SB Nederland
+ Google Maps
Chat openen
Hallo, ik ben Anouk, waar kan ik je mee helpen?
Hello, I'm Anouk, how can I help you?