TRAUMA HEALING OPLEIDING (100u)

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

 • Dit evenement is voorbij.

TRAUMA HEALING OPLEIDING (100u)

maart 3, 2023 @ 9:00 am april 29, 2023 @ 5:00 pm

Wil je leren hoe trauma’s te identificeren, hoe je verschillende verdiepende tools kunt inzetten en hoe je het zenuwstelsel kunt reguleren? Wil je leren hoe je mensen met trauma kunt leren hiermee om te gaan?

Deze opleiding geeft je een diep inzicht in hoe trauma healing mogelijk is door verschillende tools die het zenuwstelsel in balans brengen, zoals trauma sensitive yoga, ademwerk, EFT, lichaamsgerichte psychotherapie, koudetraining en meer. Ook je eigen persoonlijke ontwikkeling en groei krijgt hierin veel aandacht, door de diepgang en het aankijken van je eigen trauma’s in een veilige setting.

Voor wie?

Yoga docenten en therapeuten* die trauma-sensitief willen werken met cliënten en/of groepen en een eigen toolbox willen ontwikkelen van technieken en kwaliteiten ter bevordering van de regulatie van het zenuwstelsel.

Wanneer?

 • 3 en 4 maart 2023
 • 17 en 18 maart 2023
 • 31 maart en 1 april 2023
 • 14 en 15 april 2023
 • 28 en 29 april 2023

Dagen van 9u – 17u met een uur pauze tussen 12.30-13.30u. Inclusief heerlijke gezonde lunch.

Waar?

De Ademloods, Daalstraat 8, 3640 Kinrooi, België

Prijs?

1299 euro

Inhoud

Het woord trauma is afkomstig uit het Grieks en betekent letterlijk ‘wond’. In tegenstelling tot een fysieke wond, heelt een emotionele wond doorgaans niet vanzelf. Tijdens de opleiding Trauma Healing leer jij als professional hoe je een veilige heel- en leeromgeving creëert voor cliënten en studenten en ze hierin kunt begeleiden. Zodat zij uiteindelijk zelf aan de slag kunnen met de heling van een trauma. 

Het verband tussen fysiologische en psychologische effecten

Een trauma heeft altijd een oorzaak, maar ontwikkelt zich gedurende het leven door een opeenstapeling van life events. Tijdens deze opleiding leer je het concept trauma daarom te ontleden en terug te brengen naar de bron. De fysiologische en psychologische effecten worden behandeld, en het verband hiertussen.

Onderliggende oorzaken 

De onderliggende psychosomatische mechanismen en korte- en langetermijnreacties in lichaam en geest worden onderzocht op een praktische manier. Om een dieper inzicht te krijgen in de herkenning van trauma in het algemeen en hoe je hier specifiek mee om kunt gaan als docent of therapeut.

Regulering van het zenuwstelsel

Je leert verschillende traumasoorten te identificeren en ontdekt hoe je een specifiek trauma stapje voor stapje kunt ontladen. Want uitsluitend door een emotionele wond te ontzenuwen, kan heling worden ingezet. Deze opleiding geeft je daarom een diep inzicht in hoe trauma healing mogelijk is door regulering van het zenuwstelsel. 

Methodes voor een holistische aanpak 

We gaan met verschillende methodes aan de slag, zoals trauma sensitive yoga, ademwerk, Emotionally Focused Therapy (EFT), Somatic Experiencing®, lichaamsgerichte trauma- en psychotherapie, koudetraining, asana’s (houdingen en meditatie) en meer. De tools die je tijdens Trauma Healing in de praktijk leert toepassen, zorgen samen voor een holistische en duurzame benadering van healing. 

Walk the talk

In het werken met mensen en met trauma’s in het bijzonder, is het belangrijk dat je weet wat je doet. Om veiligheid en vertrouwen te kunnen waarborgen in het helingsproces van een client of student, is het daarom essentieel dat je jezelf kent, zicht hebt op jouw eigen trauma’s en je overlevingsmechanismen hierin. Daarom wordt er in de opleiding ook veel aandacht besteed aan je persoonlijke proces en het werken met eigen trauma’s als uitgangspunt genomen.

In het kort:

– Verdieping van het concept van trauma, onderliggende mechanismen en de effecten op fysiologisch en psychologisch niveau.

– Hoe ‘trauma sensitive’ te zijn: bewustzijn en herkenning van trauma in de praktijk.

– Hoe verschillende tools in te zetten in het werken met trauma’s.

– De rol van de docent/therapeut in het omgaan met trauma.

– Hoe een veilige leeromgeving te creëren voor studenten/cliënten.

*Kennis van de basisbeginselen van yoga is een pre 

Over Anouk Prop

Anouk Prop is psycholoog, trauma therapeut, yoga docent (E-500 RYT & YACEP) en energetisch therapeut en werkt op een holistische wijze op het snijvlak van lichaam en geest.  Ze zet een combinatie van de kwaliteiten van psychotherapie, trauma healing, yoga en energetisch werk in om samen met volwassenen en kinderen op reis te gaan naar zichzelf. Postdoctorale opleidingen in trauma therapie (Somatic Experiencing, NARM en Bodynamic) in combinatie met yoga en energetisch werk in de praktijk gebracht, heeft ze een uitgebreide ervaring in het werkveld in uiteenlopende settingen. Anouk werkt al meer dan tien jaar zelfstandig in haar praktijk en als freelancer voor (verslavings)klinieken, yoga studio’s en instituten voor geestelijke gezondheidszorg, in Nederland maar ook in ontwikkelingslanden.

 Aanmelding

Wil je graag meer informatie of je alvast aanmelden? Klik dan hier voor het aanmeldformulier.

  Na verzending van deze inschrijving, neemt Anouk Prop contact met je op en plannen we een korte intake in. Je ontvangt dan meer informatie over de opleiding zelf, zoals de voorbereiding, de aanschaf van verplichte boeken etc en het is tevens een moment voor jou om nog vragen, belangrijkheden of onduidelijkheden te delen. Tevens ontvang je dan ook alle gegevens om de betaling te kunnen voldoen. Het is. mogelijk om in termijnen te betalen en een factuur te ontvangen die je kunt indienen bij de belasting als aftrekpost. 

  Download hier de brochure Trauma Healing Opleiding in PDF:

  Met volle overgave in het moment zijn

  Vanaf de eerste seconde creëerde Anouk een veilige omgeving waarin we als groep volledig mochten vertragen. Even geen dagelijkse sleur, maar met volle overgave in het moment ZIJN. Met veel liefde, warmte, passie en humor deelde Anouk al haar kennis op het gebied van trauma healing. Ze nam de tijd om ons veel zelf te laten ervaren. Er was ruimte om te ontdekken en te reflecteren op onze eigen processen.

  Vooraf had ik niet gedacht dat ik zo’n enorme groei zou doormaken in zo’n korte tijd. De opleiding is een absolute aanrader voor iedereen die meer wil leren over trauma healing en openstaat voor enorme persoonlijke groei. Zo ontzettend dankbaar voor de mooie groep, de veilige setting, en vooral: Anouk.

  Nadia over de Trauma Healing opleiding

  €1299

  De Ademloods

  Daalstraat
  Kinrooi, 3640 België
  Bekijk de site van Locatie
  Chat openen
  Hallo, ik ben Anouk, waar kan ik je mee helpen?
  Hello, I'm Anouk, how can I help you?