THE WISDOM OF TRAUMA – FILMAVOND

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

THE WISDOM OF TRAUMA – FILMAVOND

december 7, 2023 @ 7:00 pm 10:00 pm

Graag nodig ik je weer uit voor de maandelijkse filmbijeenkomsten rondom het thema ‘Trauma & Healing’. Ditmaal een bijzondere filmavond met de screening van de prachtige bekroonde documentaire ‘The Wisdom of Trauma’.

“Trauma is not what happens to you. Trauma is what happens inside you, as a result of what happens to you.”

Trauma is de onzichtbare kracht die onze levens vormt. Het vormt de manier waarop we leven, de manier waarop we liefhebben en de manier waarop we de wereld zien. Het is de kern van onze diepste wonden.

In de documentaire Wisdom of Trauma deelt de Canadese arts Dr. Gabor Maté zijn ideeën, kennis en praktijkervaringen in het veld van trauma. Hij laat zien wat hij doet om de cyclus van onbegrip en overmedicalisering te doorbreken. Waarom kijken we niet meer naar wat er bij iemand is gebeurd dat zoveel pijn heeft veroorzaakt?

Dr. Gabor Maté geeft ons een nieuwe visie: een trauma-informed maatschappij waarin ouders, docenten, artsen, psychiaters en beleidsmakers niet bezig zijn met het fixen van gedrag, diagnoses stellen, onderdrukken van symptomen en labelen, maar daarvoor in de plaats zoeken naar het begrijpen van de bron van waar alle probleemgedrag en ziektes vandaan komen in de gewonde ziel van de mens.

Gabor Maté ziet vele mogelijkheden tot herstel als we begrijpen hoe trauma ons welzijn beïnvloedt en als er in alle domeinen écht wordt geluisterd naar wat pijn ons leert en wil vertellen. Maté besteedt aandacht aan de vervorming van mens en systeem en wat we daarvan kunnen leren.

Voor meer info over deze film, kijk op https://thewisdomoftrauma.com/

Een must see, daarom draai ik ‘m nu voor de tweede keer.

PRAKTISCH
We zullen de avond gezamenlijk starten met een korte introductie. Aansluitend kijken we samen naar de film. Na afloop is er ruimte om te delen en na te praten.

Wanneer: Donderdag 7 december van 19.00u tot ca. 22.00u
Waar: Bredestraat 1C Maastricht

Bijdrage: Het wordt enorm gewaardeerd als je deze avond een donatie wilt doen voor getraumatiseerde vrouwen en kinderen in India die gesteund worden door Yoga Gives Back waar Anouk zich al jarenlang voor inzet. Voor meer info zie www.yogagivesback.org

Eten, drinken, zitten: Er zijn stoelen en meditatiekussens aanwezig. Als je het fijn vindt, kun je je eigen zitkussen/meditatiekussen en/of dekentje meenemen. Er is thee/koffie/water aanwezig, mocht je iets anders willen drinken dan kun je dit uiteraard zelf meenemen. Tevens wordt er voor een klein hapje gezorgd.

AANMELDEN
Aanmelden voor de filmavond kan via anoukprop@hotmail.com 

Gratis donatie voor YGB

Anouk Prop

Bredestraat 1C
Maastricht, 6211 HA
Chat openen
Hallo, ik ben Anouk, waar kan ik je mee helpen?
Hello, I'm Anouk, how can I help you?