SAMEN UIT DE SCHADUW – FILMAVOND

Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

SAMEN UIT DE SCHADUW – FILMAVOND

maart 2, 2023 @ 7:00 pm 10:00 pm

Graag nodig ik je weer uit voor de maandelijkse filmbijeenkomsten rondom het thema ‘Trauma & Healing’. Ditmaal een bijzondere filmavond met de screening van de prachtige documentaires “Uit de Schaduw en Samen uit de Schaduw” van Hanna Verboom.

Waarom worstelen zoveel Nederlanders met hun mentale gezondheid? En waarom is dit nog steeds een taboe? Hanna & Juda Verboom hebben – net als 1 op de 4 Nederlanders – een psychische variatie. In Samen uit de schaduw gaan zij samen met experts en ervaringsdeskundigen zoals psychiater Dirk de Wachter, zanger Typhoon en Hoogleraar psychiatrie Jim van Os op onderzoek. Ze komen tot één conclusie: “Mensen hebben mensen nodig.”

‘Samen uit de schaduw’ is het vervolg op de korte, poëtische documentaire ‘Uit de schaduw’. Een persoonlijk verhaal waarin Hanna Verboom voor het eerst openhartig vertelde over haar psychische variatie en de psychoses die ze meemaakte op jongere leeftijd.
Jarenlang worstelde actrice en filmmaker Hanna Verboom met haar bipolaire stoornis. Er werd haar op het hart gedrukt hier vooral niets over te zeggen, want dan zou ze nooit meer aan werk komen.
Met haar eerste documentaire Uit de schaduw doorbreekt ze het stilzwijgen en deelt ze haar persoonlijke verhaal. In het vervolg gaat ze samen met haar broertje Juda op zoek naar antwoorden. Waar de eerste documentaire het persoonlijke verhaal van Hanna Verboom vertelt, gaat zij in het uitgebreidere vervolg Samen uit de schaduw met haar broertje langs bij ervaringsdeskundigen en experts met de vraag: “Hoe gaan we om met psychisch lijden?”

Hanna Verboom is tevens ook de dagvoorzitter tijdens de Trauma Healing Summit 2023 op 21 april in de Duif in Amsterdam die ik samen met collega Karlijn Melenhorst organiseer. We zijn trots dat zij op eigen wijze deze zal dag presenteren en we zo meer aandacht vragen voor een mensgerichte aanpak in de zorg en een trauma-geinfomeerde samenleving. Voor meer info en tickets: https://www.thetraumahealingsummit.com/

PRAKTISCH
We zullen de avond gezamenlijk starten met een korte introductie. Aansluitend kijken we samen naar de film. Na afloop is er ruimte om te delen en na te praten.

Wanneer: Donderdag 2 maart van 19.00u tot ca. 22.00u
Waar: Weert 78 te Meerssen, 2e verdieping

Bijdrage: Het wordt enorm gewaardeerd als je deze avond een donatie wilt doen voor getraumatiseerde vrouwen en kinderen in India die gesteund worden door Yoga Gives Back waar Anouk zich al jarenlang voor inzet. Voor meer info zie www.yogagivesback.org

Eten, drinken, zitten: Als je het fijn vindt, kun je je eigen zitkussen/meditatiekussen en/of dekentje meenemen. Er is thee/koffie/water aanwezig, mocht je iets anders willen drinken dan kun je dit uiteraard zelf meenemen. Tevens wordt er voor een klein hapje gezorgd.

Parkeren: Er is voldoende parkeergelegenheid (let op, bij toegangspoort 4 de parkeerplaats op).

AANMELDEN
Aanmelden voor de filmavond kan via anoukprop@hotmail.com

Gratis

Anouk Prop

Weert 78
Meerssen, 6231 SB Nederland
+ Google Map
Chat openen
Hallo, ik ben Anouk, waar kan ik je mee helpen?
Hello, I'm Anouk, how can I help you?