ONLINE training “Veilige basis in trauma-sensititief werken met ontwikkelingstrauma” – 25u

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

ONLINE training “Veilige basis in trauma-sensititief werken met ontwikkelingstrauma” – 25u

maart 7, 2024 @ 7:00 pm mei 23, 2024 @ 9:00 pm

De veilige basis in trauma-sensitief werken

In deze online training gaan we in op belang van hechting en binding voor mensen met een ontwikkelingstrauma.

Traumatische ervaringen in de vroege jeugd zijn overweldigend. Het is te veel, het gaat te snel en te plotseling, Het zenuwstelsel reageert hierop met biologische vecht- en/of vluchtreactie maar kan deze als we klein en afhankelijk zijn niet voltooien. Als we als kind namelijk deze authentieke gevoelens tonen is het gevaar groot dat we de verbinding met onze verzorgers verliezen. We ontwikkelen daarom  op heel jonge leeftijd een coping strategie om de verbinding met de ander niet te verliezen. Om dit te kunnen doen, geven we de verbinding met onszelf op. De effecten hiervan op de ontwikkeling van een kind zijn groot en kan zich uiten in verschillende lichamelijke en emotionele en mentale klachten, vaak op latere leeftijd. 

Traumasensitief
Bij een trauma-sensitieve aanpak spelen drie elementen een rol:

  1. realiseren: beseffen dat trauma wijdverbreid is
  2. herkennen: herkennen wat de symptomen van een trauma zijn
  3. reageren: effectief reageren op het trauma

Thema’s van de verschillende sessies

*Ontwikkelingstrauma en de polyvagaal theorie

*Ontwikkelingstrauma leren herkennen

*Een veilige basis als fundament leren toepassen

*Bindingsstijlen herkennen en hoe hiermee te werken

*Van co-regulatie naar zelfregulatie

*Technieken uit Somatic Experiencing, NARM en IFS leren toepassen

*Werken met praktijkvoorbeelden

De sessies zijn telkens 2 uur van 19u tot 21u, online via zoom en worden opgenomen.

Tussen de sessies kan je in een kleine peer-groep oefenen met de het thema van de sessie.

Voor wie?

Deze training is voor hulpverleners in de breedste zin van het woord, psychologen, mindfulness- en compassietrainers, therapeuten, leraren, coaches, ouders, yogadocenten, POH’ers en fysiotherapeuten. Tevens is deze training ook geschikt voor mensen die hun eigen ontwikkelingstrauma willen begrijpen en leren hoe hiermee om te gaan.

Trainers

Peter Paanakker is leraar en opgeleid in lichaamstherapie en meditatie, sinds 1997 zelfstandig en werkzaam voor particulieren, bedrijven en organisaties. Hij heeft de vierjarige MBSR-Traineropleiding aan de universiteit van Massachusetts Medical School in de VS voltooid en geeft sinds 2009 8-weekse Mindfulness MBSR-trainingen. Verder heeft hij de compassieopleidingen MBCL en MSC voltooid en geeft hij compassietrainingen sinds 2013. In 2017 heeft hij de driejarige training in Somatic Experiencing afgerond en in 2021 Level 1 IFS (Internal Family Systems). Peter mediteert sinds 1985 is tevens coach, supervisor, categorie 1 lid van de VMBN en lid van de VVM.

Anouk Prop is psycholoog, traumatherapeut, yogadocent (E-500 RYT & YACEP) en energetisch therapeut en werkt op een holistische wijze op het snijvlak van lichaam en geest. Ze zet een combinatie van de kwaliteiten van psychotherapie, trauma healing, yoga en energetisch werk in om samen met volwassenen en kinderen op reis te gaan naar zichzelf. Postdoctorale opleidingen in traumatherapie (Somatic Experiencing, NARM en Bodynamic) in combinatie met yoga en energetisch werk in de praktijk gebracht, heeft ze een uitgebreide ervaring in het werkveld in uiteenlopende settingen. Anouk werkt al meer dan tien jaar zelfstandig in haar praktijk, als freelancer voor (verslavings)klinieken, yogastudio’s en instituten voor geestelijke gezondheidszorg, in Nederland maar ook in ontwikkelingslanden.

Data:

07 maart 2024

21 maart 2024

04 april 2024

18 april 2024

02 mei 2024

23 mei 2024

Voor meer info en aanmelden: anoukprop@hotmail.com

€395 ex BTW

( voor organisaties 495,00 ex BTW )

Chat openen
Hallo, ik ben Anouk, waar kan ik je mee helpen?
Hello, I'm Anouk, how can I help you?