J’AI PERDU MON CORPS – FILMAVOND

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

J’AI PERDU MON CORPS – FILMAVOND

november 3, 2022 @ 7:00 pm 10:00 pm

Graag nodig ik je weer uit voor de maandelijkse filmbijeenkomsten rondom het thema ‘Trauma & Healing’. Ditmaal een bijzondere filmavond met de screening van de prachtige bekroonde Franse animatie film ‘J’ai perdu mon corps’.

J’ai Perdu Mon Corps is de debuutfilm van regisseur Jérémy Clapin, waarvoor hij direct 31 prijzen won (waaronder een op Cannes en een nominatie voor de Oscars). Het is een ingenieuze animatie over het leven van Naoufel, een jongen die al in zijn vroege jeugd te maken krijgt met de tragedie van het bestaan. Ondanks deze moeilijke start groeit hij op tot een gevoelige en goedwillende jongen, die niets anders wil dan liefde en houvast in zijn leven.

Naast de originele verhaallijnen en plot twists, is J’ai Perdu Mon Corps namelijk ook een ingetogen en hartverwarmende film over liefde, vriendschap, rouw en vertrouwen in het lot. Naoufels karakter alleen al heeft meer lagen dan veel personages in grote blockbuster films. Ondanks (of misschien juist door) zijn jonge leeftijd en zijn tragische verleden, draagt Naoufel zijn hart op zijn mouw. Hij vertrouwt in het lot en de liefde, maar is zich er ook bewust van dat een impulsieve actie je lot voorgoed kan veranderen.

J’ai Perdu Mon Corps weet op bijzondere wijze ontzettend veel emotie en diepgang te creëren in geanimeerde personages en laat op treffende wijze zien wat ontwikkelingstrauma voor een effect kan hebben op een leven.

PRAKTISCH
We zullen de avond gezamenlijk starten met een korte introductie. Aansluitend kijken we samen naar de film. Na afloop is er ruimte om te delen en na te praten.

Wanneer: Donderdag 3 november van 19.00u tot ca. 22.00u
Waar: Weert 78 te Meerssen, 2e verdieping

Bijdrage: Het wordt enorm gewaardeerd als je deze avond een donatie wilt doen voor getraumatiseerde vrouwen en kinderen in India die gesteund worden door Yoga Gives Back waar Anouk zich al jarenlang voor inzet. Voor meer info zie www.yogagivesback.org

Eten, drinken, zitten: Als je het fijn vindt, kun je je eigen zitkussen/meditatiekussen en/of dekentje meenemen. Er is thee/koffie/water aanwezig, mocht je iets anders willen drinken dan kun je dit uiteraard zelf meenemen. Tevens wordt er voor een klein hapje gezorgd.

Parkeren: Er is voldoende parkeergelegenheid (let op, bij toegangspoort 4 de parkeerplaats op).

AANMELDEN
Aanmelden voor de filmavond kan middels deze link: https://www.chipta.com/…/jai-perdu-mon-corps-filmavond/ 

Gratis

Anouk Prop

Weert 78
Meerssen, 6231 SB Nederland
+ Google Maps
Chat openen
Hallo, ik ben Anouk, waar kan ik je mee helpen?
Hello, I'm Anouk, how can I help you?