IN UTERO – FILMAVOND

Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

IN UTERO – FILMAVOND

november 2, 2023 @ 7:00 pm 10:00 pm

Graag nodig ik je weer uit voor de maandelijkse filmbijeenkomsten rondom het thema ‘Trauma & Healing’. Ditmaal een bijzondere filmavond met de screening van de prachtige bekroonde documentaire ‘In Utero’.

“How we begin is who we become”.

In Utero is een documentairefilm uit 2015 van de Amerikaanse schrijfster en regisseur Kathleen Man Gyllenhaal, over het leven in de baarmoeder en de impact daarvan op het verdere leven en biedt diepgaand inzicht in vroeg ontwikkelingstrauma. De film werd genomineerd voor beste documentaire op het internationale filmfestival van Seattle en kreeg vele andere nominaties wereldwijd.

Een must see, daarom draai ik ‘m nu voor de tweede keer.

Drie vragen staan centraal in de film: Hoe worden we gevormd? Wie zijn we? Waarom zijn we wie we zijn?

Aan de hand van interviews met wetenschappers, psychologen en artsen, theorieën van epigenetica en biochemie, culturele mythes, populaire films zoals The Matrix en Alice in Wonderland en technologische trends, toont de film hoe belangrijk de prenatale fase is. Het geeft een verklaring voor het feit dat sommigen hun hele leven voor uitdagingen komen te staan, terwijl anderen juist een voorspoedig leven leiden.

PRAKTISCH
We zullen de avond gezamenlijk starten met een korte introductie. Aansluitend kijken we samen naar de film. Na afloop is er ruimte om te delen en na te praten.

Wanneer: Donderdag 2 november van 19.00u tot ca. 22.00u
Waar: Bredestraat 1C Maastricht

Bijdrage: Het wordt enorm gewaardeerd als je deze avond een donatie wilt doen voor getraumatiseerde vrouwen en kinderen in India die gesteund worden door Yoga Gives Back waar Anouk zich al jarenlang voor inzet. Voor meer info zie www.yogagivesback.org

Eten, drinken, zitten: Er zijn stoelen en meditatiekussens aanwezig. Als je het fijn vindt, kun je je eigen zitkussen/meditatiekussen en/of dekentje meenemen. Er is thee/koffie/water aanwezig, mocht je iets anders willen drinken dan kun je dit uiteraard zelf meenemen. Tevens wordt er voor een klein hapje gezorgd.

AANMELDEN
Aanmelden voor de filmavond kan via anoukprop@hotmail.com 

Gratis donatie voor YGB

Anouk Prop

Bredestraat 1C
Maastricht, 6211 HA
Chat openen
Hallo, ik ben Anouk, waar kan ik je mee helpen?
Hello, I'm Anouk, how can I help you?