HET WONDER VAN LE PETIT PRINCE – FILMAVOND

Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

HET WONDER VAN LE PETIT PRINCE – FILMAVOND

oktober 5, 2023 @ 7:00 pm 10:00 pm

Graag nodig ik je weer uit voor de maandelijkse filmbijeenkomsten rondom het thema ‘Trauma & Healing’. Ditmaal een bijzondere filmavond met de screening van de prachtige bekroonde Nederlandse documentaire “Het wonder van Le Petit Prince”.

Sinds 1943 reist het bekende kinderverhaal Le Petit Prince de hele wereld af om jong en oud te inspireren met levenswijsheden. De bekroonde IDFA-documentaire Het Wonder van Le Petit Prince volgt verschillende vertalers die zich ieder op hun eigen manier persoonlijk verbonden voelen met het verhaal. Wonderschone documentaire over de schoonheid van onze diverse wereld, die door de drukte van het leven vaak wordt vergeten.

Hij bespot niemand, maakt niemand boos, hij verwondert en verbindt. Bijna iedereen op de wereld heeft van Le Petit Prince gehoord, het bekende kinderboek van schrijver Antoine de Saint-Exupéry.

Het Wonder van Le Petit Prince is een ontroerende en verbijsterende film over verschillende vertalingen van het bekende kinderboek Le Petit Prince van schrijver Antoine de Saint-Exupéry. Het boek werd voor het eerst uitgegeven in 1943 en is sindsdien vertaald in maar liefst 398 talen, wat Le Petit Prince het meest vertaalde boek ter wereld maakt na de Bijbel.

In haar documentaire brengt Marjoleine Boonstra vertalers van over de hele wereld in beeld, die elk Le Petit Prince vertaalden om hun bedreigde moedertalen te kunnen behouden en verspreiden. De hele wereld is in dit geval zeker geen hyperbool; Het Wonder van Le Petit Prince volgt vertalers uit Marokko, Samiland, El Salvador en Tibet. De indrukwekkende, poëtische beelden van deze gebieden roepen een gevoel van rust op. Soms lijken ze zelfs een paradijs op aarde en misschien is het juist door deze beeldschone cinematografie dat de persoonlijke verhalen van de vertalers zo hard binnen komen.

Een voor een delen de personen gebeurtenissen uit hun jeugd die ervoor hebben gezorgd dat zij zich zo verbonden voelen met dit boek. De onfraaie verhalen die we horen, zouden niet meer van elkaar kunnen verschillen; de een heeft een zus die is verdronken, de ander vertelt over zijn uitgemoorde voorouders. Op veel vlakken lijkt er een wereld van verschil tussen de vertalers te zitten, maar verrassend genoeg vormden zij allemaal dezelfde speciale connectie met Le Petit Prince.

Het aantal vertalingen van Le Petit Prince is op zichzelf al een wonder. Maar Het Wonder van Le Petit Prince benadrukt dat juist het feit dat zó veel mensen troost en hoop vinden in dit kinderboek, het echte wonder is. Deze vredige documentaire voelt als een liefdesbrief aan de wereld en haar duizenden verschillende culturen en talen. Door de uiteenlopende personen en plekken in beeld te brengen, zonder enige vooroordelen of opgedrongen meningen, accentueert de film de pracht van onze diverse wereld en de noodzaak om deze te behouden en waarderen.

PRAKTISCH
We zullen de avond gezamenlijk starten met een korte introductie. Aansluitend kijken we samen naar de film. Na afloop is er ruimte om te delen en na te praten.

Wanneer: Donderdag 5 oktober van 19.00u tot ca. 22.00u
Waar: Bredestraat 1C Maastricht

Bijdrage: Het wordt enorm gewaardeerd als je deze avond een donatie wilt doen voor getraumatiseerde vrouwen en kinderen in India die gesteund worden door Yoga Gives Back waar Anouk zich al jarenlang voor inzet. Voor meer info zie www.yogagivesback.org

Eten, drinken, zitten: Er zijn stoelen en meditatiekussens aanwezig. Als je het fijn vindt, kun je je eigen zitkussen/meditatiekussen en/of dekentje meenemen. Er is thee/koffie/water aanwezig, mocht je iets anders willen drinken dan kun je dit uiteraard zelf meenemen. Tevens wordt er voor een klein hapje gezorgd.

AANMELDEN
Aanmelden voor de filmavond kan via anoukprop@hotmail.com

Gratis donatie voor YGB

Anouk Prop

Bredestraat 1C
Maastricht, 6211 HA
Chat openen
Hallo, ik ben Anouk, waar kan ik je mee helpen?
Hello, I'm Anouk, how can I help you?