GOD ONLY KNOWS – FILMAVOND

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

GOD ONLY KNOWS – FILMAVOND

april 6, 2023 @ 7:00 pm 10:00 pm

Graag nodig ik je weer uit voor de maandelijkse filmbijeenkomsten rondom het thema ‘Trauma & Healing’. Ditmaal een bijzondere filmavond in het kader van de paasgedachte met de screening van de prachtige bekroonde Nederlandse film “God Only Knows”.

Liefde tussen gezinsleden is speciaal en moeizaam, maar kent altijd iets onoverwinnelijks. Vooral de relatie tussen broers en zussen heeft veel hoogte- en dieptepunten; hij kan op wonderbaarlijke wijze, binnen enkele seconden omschakelen van ‘ik houd zoveel van jou’ naar ‘ik hoef je nooit meer te zien’. De indrukwekkende film God Only Knows verbeeldt deze uitputtende, soms hartverscheurende, maar mooie relatie tussen broers en zussen als geen ander.

Broer Thomas (Marcel Musters) heeft een burn-out, is depressief en kan zichzelf zo verschrikkelijk verliezen in complottheorieën dat hij uit wanhoop in een koude gracht springt. Gelukkig heeft hij zijn zussen om hem te helpen, jammer alleen dat zij beiden een volledig andere voorstelling hebben van deze hulp. Prototype humanist Doris (Elsie de Brauw) is het liefst iedere seconde van de dag bij Thomas om hem in de gaten te houden en – zoals zus Hannah het noemt – te pamperen. Terwijl Hannah (Monic Hendrickx) zelf tevergeefs blijft verwijzen naar professionele hulp, vooral omdat zij haar hele leven niet aan de kant wil en kan schuiven voor haar psychotische broertje. Een gezellige sfeer is logischerwijs dus ver te zoeken in het ouderlijk huis, waar een groot deel van de film zich afspeelt.

Verwijten, verdriet, angsten, maar ook onvoorwaardelijke liefde en blijdschap; alles komt voor in de prachtige film God Only Knows. Behalve de mooie, doordringende dialogen en oude herinneringen, geven ook de christelijke verwijzingen een diepere laag aan de relatie tussen Thomas, Hannah en Doris. Want ook zij zijn, net als een groot deel van de rest van de Nederlandse bevolking, opgegroeid met christelijke ideeën van naastenliefde, zelfopoffering en rechtvaardigheid. Maar in hoeverre zijn deze toepasbaar op het dagelijkse leven? En wanneer kan je iemand niet meer helpen? De met een Gouden Kalf bekroonde God Only Knows is een herkenbare, mooie en humoristische tragikomedie die velen aan het denken zal zetten.

PRAKTISCH
We zullen de avond gezamenlijk starten met een korte introductie. Aansluitend kijken we samen naar de film. Na afloop is er ruimte om te delen en na te praten.

Wanneer: Donderdag 6 april van 19.00u tot ca. 22.00u
Waar: Weert 78 te Meerssen, 2e verdieping

Bijdrage: Het wordt enorm gewaardeerd als je deze avond een donatie wilt doen voor getraumatiseerde vrouwen en kinderen in India die gesteund worden door Yoga Gives Back waar Anouk zich al jarenlang voor inzet. Voor meer info zie www.yogagivesback.org

Eten, drinken, zitten: Als je het fijn vindt, kun je je eigen zitkussen/meditatiekussen en/of dekentje meenemen. Er is thee/koffie/water aanwezig, mocht je iets anders willen drinken dan kun je dit uiteraard zelf meenemen. Tevens wordt er voor een klein hapje gezorgd.

Parkeren: Er is voldoende parkeergelegenheid (let op, bij toegangspoort 4 de parkeerplaats op).

AANMELDEN
Aanmelden voor de filmavond kan via anoukprop@hotmail.com

Gratis

Anouk Prop

Weert 78
Meerssen, 6231 SB Nederland
+ Google Maps
Chat openen
Hallo, ik ben Anouk, waar kan ik je mee helpen?
Hello, I'm Anouk, how can I help you?