DOWN TO EARTH – FILMAVOND

Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

DOWN TO EARTH – FILMAVOND

december 1, 2022 @ 7:00 pm 10:00 pm

Graag nodig ik je weer uit voor de maandelijkse filmbijeenkomsten rondom het thema ‘Trauma & Healing’. Ditmaal een bijzondere filmavond met de screening van de prachtige bekroonde documentaire “Down to Earth”.

We leven in een wereld van massaconsumptie, massaproductie en eindeloze vervuiling. Nooit hebben we genoeg; altijd willen we meer. Om meer grip op het leven te krijgen en zich een tijdje te distantiëren van dit “systeem”, besluiten Renata Heinen en haar partner Rolf Winters in 2010 met hun drie kinderen naar een indianenstam in Noord-Amerika te verhuizen. Daar wonen zij enkele jaren totaal afgezonderd aan de oever van Lake Michigan, zonder stromend water of elektriciteit. “Een natuurlijk leven”, zo zeggen zij zelf.

Niet lang na hun aankomst in Amerika worden Heinen en Winters voorgesteld aan de zogeheten Nowaten (‘hij die luistert’), een tachtigjarige medicijnman die al tientallen jaren in een bos buiten de gemeenschap woont. Geïnspireerd door de woorden en bestaanswijze van deze wijze sjamaan, besluiten de twee nomaden op zoek te gaan naar meer van dit soort Earth Keepers – wijze mensen die een verbinding hebben met “al wat leeft” en die ook weten te behouden. Wat volgt is een wereldreis van 12 maanden, over vijf oceanen, trekkend door zes continenten, op zoek naar de “redders van de aarde”.

Door een film te maken over deze Wisdom Keepers, hoopten Heinen en Winters het Westen te kunnen helpen met het “terugvinden” van een leven down to earth. Door van hen te leren, door geïnspireerd te raken door hun verhalen en door met open hart naar hen te luisteren. Want zoals deze oude wijzen ons laten zien: verandering kan alleen bij jezelf beginnen.

Down to Earth is een ode aan de natuur en de mens, maar werpt ook een kritische blik op de huidige consumptiemaatschappij.

PRAKTISCH
We zullen de avond gezamenlijk starten met een korte introductie. Aansluitend kijken we samen naar de film. Na afloop is er ruimte om te delen en na te praten.

Wanneer: Donderdag 1 december van 19.00u tot ca. 22.00u
Waar: Weert 78 te Meerssen, 2e verdieping

Bijdrage: Het wordt enorm gewaardeerd als je deze avond een donatie wilt doen voor getraumatiseerde vrouwen en kinderen in India die gesteund worden door Yoga Gives Back waar Anouk zich al jarenlang voor inzet. Voor meer info zie www.yogagivesback.org

Eten, drinken, zitten: Als je het fijn vindt, kun je je eigen zitkussen/meditatiekussen en/of dekentje meenemen. Er is thee/koffie/water aanwezig, mocht je iets anders willen drinken dan kun je dit uiteraard zelf meenemen. Tevens wordt er voor een klein hapje gezorgd.

Parkeren: Er is voldoende parkeergelegenheid (let op, bij toegangspoort 4 de parkeerplaats op).

AANMELDEN

Aanmelden voor deze filmavond kan door een berichtje te sturen naar anoukprop@hotmail.com

Gratis

Anouk Prop

Weert 78
Meerssen, 6231 SB Nederland
+ Google Map
Chat openen
Hallo, ik ben Anouk, waar kan ik je mee helpen?
Hello, I'm Anouk, how can I help you?