A STRANGE LOVE AFFAIR WITH EGO – FILMAVOND

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

A STRANGE LOVE AFFAIR WITH EGO – FILMAVOND

mei 4, 2023 @ 7:00 pm 10:00 pm

Graag nodig ik je weer uit voor de maandelijkse filmbijeenkomsten rondom het thema ‘Trauma & Healing’. Ditmaal een bijzondere filmavond met de screening van de prachtige bekroonde documentaire “A strange love affair with ego”.

Persoonlijke, intieme documentaire van Ester Gould over narcisme. Met behulp van vier portretten van bijzondere personages schetst Ester een prachtig, liefdevol beeld van haar zus Rowan.

Met de komst van social media en de daarbij horende influencers heeft ‘narcisme’ nogal een andere lading gekregen. Want eerlijk is eerlijk: de narcisten van de 21e eeuw zijn heerlijk om naar te kijken. Niet iedereen is hier even gevoelig voor, maar velen van ons zullen best genieten van de nieuwste roddels over de Kardashian clan, of zo nu en dan nét iets te lang op de pagina van een bekende Instagrammer rondhangen. We weten allemaal dat social media en reality TV een verheerlijkt beeld van de werkelijkheid tonen, maar toch heeft het leven dat we van anderen zien invloed op onze eigen verwachtingen. Stiekem wil iedereen wel wat vaker op vakantie, altijd lekker uit eten gaan en kunnen doen wat z’n hartje maar begeert… Maar gelukkig zijn de meesten van ons wel in staat om onderscheid te maken tussen dat perfecte plaatje en wat haalbaar is.

En dat is juist waar het bij narcisten vaak fout gaat: een gezonde dosis zelfverzekerdheid kan bij hen snel omslaan in grootheidswaanzin. Dat is dan ook precies wat documentairemaakster Ester Gould zag gebeuren bij haar zus Rowan. In hun kindertijd had Ester de grootste bewondering voor haar zus: ze was knap, uitgesproken, populair, artistiek en succesvol. Iedereen die met Rowan in aanraking kwam, was jaloers op haar zelfvertrouwen en schoonheid. Toch bleken achter dat perfecte masker grote psychische problemen schuil te gaan – iets waar Ester helaas te laat achter kwam. Wanneer ging de zelfverzekerdheid over in gevaarlijke zelfoverschatting? Een belangrijke vraag in tijden van social media, sociale druk en verknipte zelfbeelden. A Strange Love Affair with Ego is een eigenzinnige en indringende documentaire die je nog lang in haar greep zal houden.

PRAKTISCH
We zullen de avond gezamenlijk starten met een korte introductie. Aansluitend kijken we samen naar de film. Na afloop is er ruimte om te delen en na te praten.

Wanneer: Donderdag 4 mei van 19.00u tot ca. 22.00u
Waar: Weert 78 te Meerssen, 2e verdieping

Bijdrage: Het wordt enorm gewaardeerd als je deze avond een donatie wilt doen voor getraumatiseerde vrouwen en kinderen in India die gesteund worden door Yoga Gives Back waar Anouk zich al jarenlang voor inzet. Voor meer info zie www.yogagivesback.org

Eten, drinken, zitten: Als je het fijn vindt, kun je je eigen zitkussen/meditatiekussen en/of dekentje meenemen. Er is thee/koffie/water aanwezig, mocht je iets anders willen drinken dan kun je dit uiteraard zelf meenemen. Tevens wordt er voor een klein hapje gezorgd.

Parkeren: Er is voldoende parkeergelegenheid (let op, bij toegangspoort 4 de parkeerplaats op).

AANMELDEN
Aanmelden voor de filmavond kan via anoukprop@hotmail.com

Gratis

Anouk Prop

Weert 78
Meerssen, 6231 SB Nederland
+ Google Maps
Chat openen
Hallo, ik ben Anouk, waar kan ik je mee helpen?
Hello, I'm Anouk, how can I help you?